Anatomi, fysiologi og patologi kursus

Vi har den glæde at kunne henvise til vores samarbejde med Heilpraktikerskolen, der tilbyder anatomi og fysiologi.

Står du og mangler anatomi og fysiologi, enten fordi du synes det er spændende, eller fordi du skal bruge det som en del af din samlede uddannelse kan du følge linket her og tilmelde dig forløb hos Heilpraktiker skolen

 https://heilpraktikerskolen.simplero.com/S/http://www.e-medicus.dk/?ref=11520-Den-Internationale-Holistiske-Skole

 

 

ANATOMI - FYSIOLOGI - SYGDOMSLÆRE

Til RAB-godkendelse
og momsfritagelse

 

300 lektioners undervisning i anatomi, fysiologi og patologi
med det bedste fra 2 verdener.

Vi kombinerer fysisk undervisning og e-learning, 
lægefaglighed og naturlægekunst

OVERKOMMELIG OG FLEKSIBEL UDDANNELSE:

 

✓  9 fysiske undervisningsdage over 10 måneder
 

✓  Høj andel af online undervisning – både optaget og live
 

✓  Sparring med Facebookgruppe under hele forløbet
 

HØJT FAGLIGT NIVEAU MED NATURMEDICINSK FOKUS:

 

✓  Bliv undervist af læger med naturmedicinsk baggrund
 

✓  Test dig selv løbende
 

✓  Se undervisningen igen og igen
 

Tag 300 timers anatomi, fysiologi på 6 måneder og patologi (sygdomslære) på 5 måneder. Underviserne er læger med baggrund i naturmedicin. Forløbet er målrettet til dig, der vil uddanne dig til alternativ behandler.

 

UndervisereRAB-godkendelse og MomsfritagelseE-learning og Fysisk UndervisningForudsætninger

Praktisk Info

 

UndervisningsplanerPriser og TilmeldingSpørgsmål og Svar

 

Undervisere

På uddannelsen i anatomi, fysiologi og sygdomslære undervises du af dette professionelle og erfarne team af læger med naturmedicinsk og holistisk baggrund.


Anna Iben Hollensberg

Speciallæge, functional medicine practitioner, heilpraktiker og faglig leder af Heilpraktikerskolen


Maria Pinderup Langbak

Læge, akupunktør og heilpraktikerstuderende


Magdalena Lock Johansson

Læge, yogainstruktør

 

 

Uddannelse til RAB-godkendelse og momsfritagelse med naturmedicinsk grundforståelse og høj faglighed

Vi lærer dig de obligatoriske områder inden for anatomi, fysiologi og sygdomslære. Ikke alene fordi loven siger, du skal, men fordi, det er nogle af de vigtigste fag, når du arbejder som behandler. Undervisningen tager afsæt i functional medicine og vestlig naturmedicin.

 

Uddannelsesforløbet er skræddersyet til dig, der efter dette forløb skal i gang med en behandleruddannelse. Eksempelvis zoneterapeut, akupunktør, kraniosakralterapeut, kropsterapeut, kostvejleder, ernæringsterapeut, urteterapeut, homøopati, biopat eller heilpraktiker. Vi krydrer de tørre facts og latinske begreber med en komplementær og holistisk vinkel, så du med det samme får knyttet kroppens mange processer til en naturmedicinsk grundforståelse.

 

Undervisningen foregår udelukkende af læger, der også er uddannet inden for naturmedicin. På den måde er du på den ene side sikret et meget højt fagligt niveau. På den anden side er undervisningen 100% relevant for din videre uddannelse til behandler.

 

Fleksibelt og overkommeligt undervisningsforløb

Dette forløb giver dig det bedste fra to verdener.

 

Du får nærværet og intimiteten med fysisk undervisning i klasselokalet. Du får fleksibilitet og convenience med e-learning som optagede webinarer. Du får personlig sparring og mulighed for at stille spørgsmål til underviserne på løbende live-webinarer. Du tester, hvad du har lært undervejs på nettet. Og ikke mindst du i løbende kontakt med dine medstuderende i en lukket Facebookgruppe, kun for dit hold.

Undervisningsforløbet i overblik

De 300 lektioners undervisning i anatomi, fysiologi og patologi (sygdomslære) er inddelt i to blokke:

ANATOMI, FYSIOLOGI, 200 lektioner

September 2017 – februar 2018:

 

✓  5 fysiske undervisningsdage, lørdage fra 9-18, 
     undervisningen optages til senere gensyn
 

✓ Optagede webinarer udgives med 1-2 ugers mellemrum
 

✓  Live-webinarer, torsdage kl. 19
 

✓ Skriftlig prøve med fremmøde, i hhv. København og Silkeborg  

 

PATOLOGI (SYGDOMSLÆRE), 100 lektioner

Februar 2018 – juni 2018:

 

✓  4 fysiske undervisningsdage, fredage fra 9-18, 
     undervisningen optages til senere gensyn
 

✓ Optagede webinarer udgives med 1-2 ugers mellemrum
 

✓ Live-webinarer, torsdage kl. 19
 

✓ Skriftlig prøve med fremmøde, i hhv. København og Silkeborg

 

Forudsætninger

Forløbet kræver ingen faglige forkundskaber. Vi starter fra bunden, så alle kan være med.

 

Du skal have en mail-adresse, en Facebook-profil og internetadgang.

 

Til den skriftlige prøve skal du medbringe din egen computer.

 

Praktiske informationer

Den fysiske undervisning foregår hhv lørdage for anatomi, fysiologi og fredage på Heilpraktikerskolen i Silkeborg. Her sørger vi for en let vegansk og glutenfri frokost samt formiddags- og eftermiddagskaffe.

 

Vi forventer, at du møder op. Men bliver du forhindret, live-streames undervisningen også altid til Facebookgruppen. Ligesom optagelsen bliver gjort tilgængelig, så du kan se den igen senere.

 

Undervisningen med e-learning udgives mandage med 1-2 ugers mellemrum.

 

Torsdag aften kl. 19 i forlængelse af enten en fysisk undervisningsdag eller et nyudgivet webinar følger vi op med en live-spørgetime i Facebookgruppen.

 

Vi underviser ud fra Kjeld Bruun-Jensens bøger "Anatomi og fysiologi på en anden måde", samt "Sygdomslære på en anden måde".

 

Hver undervisningsblok afsluttes med en onlinetest, så du selv kan sikre, at du har lært, hvad du skal.

 

Det samlede forløb inddeles i hhv. anatomi, fysiologi og patologi, som afsluttes med hver deres skriftlige eksamen. Anatomi, fysiologi som multiple choice-spørgsmål. Patologi som essayspørgsmål, der rettes af en ekstern censor.

Lokaler:

De fysiske undervisningsdag og den skriftlig eksamen med fremmøde i Silkeborg foregår på Heilpraktikerskolen, Vestergade 38.

 

Adressen for den skriftlige eksamen med fremmøde i København annonceres senere.

 

 

Priser og tilmelding

Undervisningen kan tages som et samlet forløb. Eller du kan nøjes med hhv. anatomi & fysiologi eller patologi (sygdomslære).

 

Vær med nu til introduktionspris.

Sygdomslære. Start januar 2018:

Introduktionsprisen for sygdomslære (patologi) er 6.500 kr. i samlet betaling. Du kan også betale over 3 månedlige rater fordelt på hhv. 3.000 kr. v. tilmelding og 2 efterfølgende rater af 1.800 kr.  (i alt 6.600 kr.).

 

 

 

Anatomi & fysiologi. Start september 2017:

Vi er i fuld gang. Hvis du har travlt og er flittig, kan du stadig nå at være med.

Næste hold starter september 2018.

Introduktionsprisen for anatomi, fysiologi er 10.500 kr. i samlet betaling. Du kan også betale over 3 månedlige rater fordelt på hhv. 4.000 kr. v. tilmelding og 2 efterfølgende rater af  3.300 kr. (i alt 10.600 kr.).

 

Anatomi, fysiologi & sygdomslære, samlet forløb. Start september 2017:

Vi er i fuld gang. Hvis du har travlt og er flittig, kan du stadig nå at være med.

Næste hold starter september 2018

Samlet introduktionspris for anatomi, fysiologi og sygdomslære (patologi) er 16.000 kr. Du kan også betale over 5. månedlige rater fordelt på hhv. 5.000 kr. v. tilmelding og 4 efterfølgende rater af 2.800 kr. (i alt 16.200 kr.).

 

Betalingsbetingelser

Afbryder du ét af forløbene i hhv. anatomi og fysiologi eller patologi inden for den første måned, får du refunderet hele din betaling på nær tilmeldingsgebyret på hhv. 4.000 kr. for anatomi, fysiologi og 3.000 kr. for sygdomslære.

Afbryder du et forløb inden for 1-2 måneder efter start, refunderes du 50% af din betaling på nær tilmeldingsgebyret på hhv. 4.000 kr. for anatomi, fysiologi og 3.000 kr. for sygdomslære.

Afbryder du dit forløb senere end 2 måneder efter start, refunderes din betaling ikke.

Har du tilmeldt dig det samlede forløb i anatomi, fysiologi og sygdomslære – og afbryder du forløbet, mens du er i gang med anatomi og fysiologi – refunderes du 5.000 kr. for forløbet i sygdomslære. Denne refusion kan evt. kombineres med refusion af noget af betalingen for anatomi & fysiologi-forløbet, alt efter hvornår du afbryder dit forløb - som beskrevet tidligere.

Beløb refunderes via dit betalingskort.

I øvrigt henviser vi til Forbrugeraftaleloven (§28, stk. 1). Ifølge Forbrugeraftaleloven kan aftalen mellem den studerende og skolen efter 5 måneder opsiges fra aftalens indgåelse med en måneds varsel. Indbetalte beløb for undervisning udover de 5 måneder tilbagebetales straks (jf Forbrugeraftaleloven §29 stk 1).

Du har adgang til on-line-universet til ca. 1 måned efter, du har bestået dine eksaminer.Facebookgruppen fortsætter til tid og evighed, så du kan holde kontakten med dine studiekammerater.

Alle priser er inkl. let forplejning på undervisningsdagene med fysisk fremmøde.

Eventuel re-eksamen koster et gebyr på 850 kr., som dækker udgifter til lokale, eksamensvagt, censor osv.

 

Spørgsmål og svar om forløbet

 

Hvad er anatomi, fysiologi og sygdomslære?

Anatomi, fysiologi og sygdomslære er grundfagene, hvis du vil være alternativ behandler. Anatomi og fysiologi er læren om, hvordan kroppen er bygget op og fungerer, når den er rask. Sygdomslære eller patologi er læren om, hvad der kan gå galt, dvs., når kroppen er blevet syg.

 

Hvis du vil momsfritages og RAB-godkendes som alternativ behandler i Danmark, stiller myndighederne nogle helt konkrete krav til både antal lektioner og eksaminer i disse fag: 200 lektioners anatomi og fysiologi samt 100 lektioners sygdomslære er en del af SKAT’s uddannelseskrav, hvis du vil arbejde som momsfritaget behandler.

 

Efter endt undervisning skal du bestå en eksamen med fysisk fremmøde.

 

RAB står for Registreret Alternativ Behandler. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der administrerer RAB-ordningen. Styrelsen har godkendt en lang række foreninger til at RAB-registrere sine medlemmer. Strengt taget stiller Styrelsen for Patientsikkerhed ingen specifikke krav til, hvor mange lektioners undervisning, du skal have i anatomi, fysiologi og sygdomslære. Men blandt de godkendte foreninger og uddannelsessteder er der udbredt enighed om at anvende de samme krav, der skal til for at blive momsfritaget, altså 200 lektioner anatomi og fysiologi, samt 100 lektioner sygdomslære (patologi).

 

Det er vigtigt for os at understrege, at du efter vores opfattelse ikke alene skal lære disse fag, fordi myndighederne stiller krav til det. For at blive en rigtig dygtig behandler er det også afgørende nødvendigt, at du forstår, hvordan kroppen er bygget op og arbejder. Har du styr på din anatomi, fysiologi og sygdomslære, kan du ofte komme rigtigt langt blot med din sunde fornuft, når du analyserer patienten og lægger en behandlingsplan. Sammen med dine øvrige faglige kompetencer er det derfor med til at gøre dig til en rigtig dygtig behandler.

 

Hvordan bliver jeg RAB-godkendt?

RAB står for Registreret Alternativ Behandler. Det er en ordning, som Styrelsen for Patientsikkerhed administrerer.

 

At have bestået dine eksaminer i anatomi, fysiologi og sygdomslære er ikke nok til at blive RAB-godkendt. Styrelsen for Patientsikkerhed stiller også bl.a. krav om, at du skal have mindst 250 lektioners undervisning i dit hovedfag og et samlet antal undervisningstimer på minimum 660 lektioner.

 

Desuden skal du være medlem af én af de foreninger, der er godkendt til at RAB-registrere deres medlemmer. De godkendte foreninger og uddannelsesinstitutioner har styr på alle de detaljer, der skal til, for at du kan blive RAB-godkendt i deres regi.

 

Hvordan bliver jeg momsfritaget alternativ behandler?

For at blive momsfritaget alternativ behandler skal du leve op til en række specifikke krav fra SKAT. Kravene omfatter ikke alene den uddannelse, du har taget, men også de behandlinger, du udfører.

 

Det vil føre for vidt at remse alle detaljerne op her. Men som en del af kravene til din uddannelse skal du bl.a. have gennemgået 200 lektioners anatomi og fysiologi samt 100 lektioners sygdomslære (patologi). Og du skal have bestået eksaminer med fremmøde i disse fag.

 

De øvrige krav skal skolen, hvor du tager resten af din uddannelse, undervise dig i.

 

Hvor længe har jeg adgang til materialet til anatomi, fysiologi og sygdomslære?

Vores uddannelsesforløb i anatomi, fysiologi og sygdomslære er bygget op omkring et online-univers, der rummer al materialet, og en Facebook-gruppe, som følger dit hold.

 

I online-universet finder du bl.a. webinarer, præsentationer, optagelser af live-dagene i Silkeborg, spørgsmål og svar, etc. Vi lukker online-universet ned ca. 1 måned efter, du har bestået dine eksaminer.

 

Facebookgruppen fortsætter til tid og evighed, så du kan holde kontakten med dine studiekammerater.

 

Hvad sker der, hvis jeg er nødt til at afbryde forløbet?

Vores undervisning i anatomi, fysiologi og sygdomslære er inddelt i to adskilte forløb, nemlig anatomi og fysiologi, samt sygdomslære (patologi). Du kan købe forløbene separat eller samlet.

 

Afbryder du ét af forløbene inden for den første måned, får du refunderet hele din betaling på nær tilmeldingsgebyret på hhv. 4.000 kr. for anatomi, fysiologi og 3.000 kr. for sygdomslære.

 

Afbryder du forløbet inden for 1-2 måneder efter forløbets start, refunderes du 50% af din betaling på nær tilmeldingsgebyret på hhv. 4.000 kr. for anatomi, fysiologi og 3.000 kr. for patologi.

 

Afbryder du dit forløb senere end 2 måneder efter start, refunderes din betaling ikke.

 

Har du tilmeldt dig det samlede forløb i anatomi, fysiologi og sygdomslære – og afbryder du forløbet, mens du er i gang med anatomi og fysiologi – refunderes du 5.000 kr. for forløbet i sygdomslære. Denne refusion kan evt. kombineres med refusion af noget af betalingen for anatomi & fysiologi-forløbet, alt efter hvornår du afbryder dit forløb (se d.o.).

 

Beløb refunderes via dit betalingskort.

 

Foregår undervisningen både som e-learning og med fysisk fremmøde?

Ja, vores forløb med undervisning i anatomi, fysiologi og sygdomslære kombinerer e-learning og fysisk undervisning.

 

At lære anatomi, fysiologi og sygdomslære er som at lære et nyt sprog. Der skal noget til, og du skal gennem stoffet mange gange, gerne på flere forskellige måder. Det har vi taget højde for i vores forløb. Vi lægger ikke kun op til, at du skal lære stoffet hurtigst muligt, så du kan bestå eksamen. Vi mener, at den basale viden i disse grundfag er en meget væsentlig del af dit fundament for dit virke som behandler. Derfor er vores fokus ikke blot, at du kan bestå eksamen i anatomi, fysiologi og sygdomslære. Først og fremmest er det vores ambition, at du lærer at forstå, hvordan kroppen fungerer på et dybt og grundlæggende niveau, som rækker ud over din korttidshukommelse.

 

Den primære del af undervisningen ligger som webinarer, du kan se, når det passer dig – igen og igen. Gennem hele forløbet er der ugentlige opfølgnings-webinarer i den lukkede Facebookgruppe, hvor du kan stille spørgsmål. Og ca. en gang om måneden mødes vi ansigt til ansigt i vores undervisningslokaler i Silkeborg, hvor vi samler op på alle løse ender og tilfører din indlæring endnu en dimension. Undervisningen i Silkeborg optages, så du kan se den senere – eller hvis du ikke har mulighed for at deltage på live-dagene.

 

Ikke mindst kan du gennem hele forløbet teste dig selv, så du hele tiden har fingere på pulsen i forhold til, hvor meget du har lært.

 

Hvordan foregår undervisningen i Silkeborg?

Til undervisningen i Silkeborg samler vi op på de emner, vi har gennemgået som webinarer indtil da. Vi gennemgår de væsentligste pointer og tegner de store linjer mellem nogle af emnerne.

 

Men du kommer også selv på arbejde. Blandt andet skal du fx selv tegne nogle af de væsentligste strukturer. Vi sætter også dig og dine medstuderende til at løse nogle opgaver sammen, hvor det giver mening.

 

Hele undervisningsdagen optages på video, så du kan se den igen senere. Eller, hvis du ikke deltager.

 

Er der mødepligt til undervisningen i Silkeborg?

Vi anbefaler, at du deltager til undervisningen i Silkeborg, da det kan føje endnu en dimension til din indlæring af anatomi, fysiologi og sygdomslære. Men strengt taget er der ikke mødepligt. Hele undervisningsdagen optages, så du kan se den senere – så mange gange, du har brug for det.

 

Skal jeg selv have mad med, når der er undervisning i Silkeborg?

Nej. Vi er vært for en let økologisk, vegansk og glutenfri frokost. Desuden serverer vi te, kaffe og grønne snacks i pauserne.

 

Hvordan foregår eksamen?

Eksamen foregår ved din egen computer – med fremmøde i hhv. Silkeborg og København.

 

Eksamen i anatomi og fysiologi er multiple choice-baseret.

 

Eksamen i patologi er en kombination af multiple choice og cases.

 

Eksamen foregår uden hjælpemidler. Du skal have mindst 70% rigtige for at bestå.

 

Hvad sker der, hvis jeg ikke består eksamen?

Vi gør alt, hvad vi kan for, at du kommer til at bestå dine eksaminer i hhv. anatomi og fysiologi samt sygdomslære. Blandt andet har du mulighed for løbende at teste dig selv med kontrolspørgsmål i alle emner.

 

Skulle det alligevel ske, at du ikke består, skal du selvfølgelig have mulighed for at komme til re-eksamen, når du er klar til det. Så aftaler vi et nyt tidspunkt, der passer dig.

 

Re-eksamen koster et gebyr på 850 kr., som dækker udgifter til lokale, eksamensvagt, censor osv.

 

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge på at studere?

Det er meget vanskeligt at give generelle retningslinjer for, hvor meget tid du kommer til at bruge på dine studier i anatomi, fysiologi og sygdomslære. Det afhænger i meget høj grad af dine egne evner, rutiner og vaner.

 

Her er dog et par overordnede retningslinjer for en almindelig uge – ud fra den feedback, vi har fået fra tidligere studerende:

  • Læsning/selvstudie: 3-4 timer
  • Webinarer: 1-2 timer
  • Facebook-live: 1 time

Herudover skal du afsætte ekstra tid til live-dagene i Silkeborg. Ligesom du skal forvente at intensivere dine studier i tiden op til eksamen.  

 

Har du flere spørgsmål?


Ring til Nickolai på tlf 60 88 50 70.

 

Han kan hjælpe svare på dine spørgsmål omkring undervisningen i anatomi, fysiologi og sygdomslære.

 

Heilpraktikerskolen | Vestergade 38, 8600 Silkeborg  | Tlf.: +45 60 88 50 70 | skole@heilpraktiker.dk